پدیده اعجاز یکی از مباحث مطرح در فرهنگ اسلامی است که همواره مورد بحث و بررسی اندیشمندان علوم قرآنی و به ویژه متکلّمان بوده است. واکاوی این موضوع از دیدگاه اندیشمندان اسلامی، خاصّه متفکّری چون علامه طباطبایی(ره) به سرانجام رسانندۀ بسیاری از بحثهای تئوریک در زمینه شناخت اعجاز و حل و فصل کنندۀ آنهاست. با بازخوانی تأملات این متفکّر اسلامی بر فلسفۀ اعجاز، درمییابیم که از نظر علامه اگر چه به لحاظ تاریخی، مقطع پیدایش این بحث مشخص نیست، امّا میدانیم که این بحث اولاً بسیار قدیمی و در حوزه ادیان مطرح شده است و ثانیاً مهمترین سؤالات در این زمینه، باز به حوزه امکان اعجاز وابسته میباشد. این نکته، بحث مذکور را با قانون علیت نیز در ارتباط است. از دیدگاه علامه طباطبایی امکان اعجاز از نظر عقل، علم و قرآن، به عنوان منابع معرفتی، اثبات شده است، ولی چگونگی آن، همچنان با سؤالات فراوان همراه است. ایشان چگونگی اعجاز را از طریق علل نا شناختهای برآورد مینمایند که دست عقل و دانش بشری، برای رسیدن به آن همیشه کوتاه است.
خوشناموند, مسعود. (1396). فلسفۀ امکان اعجاز از دیدگاه علامه طباطبایی(ره) در فرهنگ اسلامی. دو فصلنامه علمی و تخصصی تفسیر متون وحیانی, 1(1), 137-156.
MLA
مسعود خوشناموند. "فلسفۀ امکان اعجاز از دیدگاه علامه طباطبایی(ره) در فرهنگ اسلامی". دو فصلنامه علمی و تخصصی تفسیر متون وحیانی, 1, 1, 1396, 137-156.
HARVARD
خوشناموند, مسعود. (1396). 'فلسفۀ امکان اعجاز از دیدگاه علامه طباطبایی(ره) در فرهنگ اسلامی', دو فصلنامه علمی و تخصصی تفسیر متون وحیانی, 1(1), pp. 137-156.
VANCOUVER
خوشناموند, مسعود. فلسفۀ امکان اعجاز از دیدگاه علامه طباطبایی(ره) در فرهنگ اسلامی. دو فصلنامه علمی و تخصصی تفسیر متون وحیانی, 1396; 1(1): 137-156.