استادیار گروه علوم قرآنی، واحد خرم باد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد. ایران
چکیده
تأویل از واژه هایی است که در علوم قرآن، تفسیر، حدیث، اصول فقه، کلام، فلسفه و عرفان به کار رفته است. از دیرباز این واژه بحث برانگیز و در چیستی و ماهیت آن، آرای گوناگونی از سوی اندیشمندان و مفسران ابراز شده است. مفسران، عارفان، متکلمان، باطنگرایان و حتی تجربهگرایان، هر کدام به نحوی پرده از چهره این واژه بر داشتهاند که نتیجهی آن، برداشتهای مختلف و بعضاً ناسازگار است. در این مقاله ضمن بررسی تفاوت تأویل با تفسیر و مروری بر تطور معانی این واژه، به بررسی تاویل در قرآن و دیدگاه نحلههای فکری و همچنین چند تن از مفسران بخصوص از دیدگاه علامه طباطبایی پرداخته شده است.
ملکی, یداله. (1396). تاویل متن وحیانی از نگاه مفسران اسلامی با تکیه بر دیدگاه تفسیری علامه طباطبایی(ره). دو فصلنامه علمی و تخصصی تفسیر متون وحیانی, 96(1), 1-36.
MLA
یداله ملکی. "تاویل متن وحیانی از نگاه مفسران اسلامی با تکیه بر دیدگاه تفسیری علامه طباطبایی(ره)". دو فصلنامه علمی و تخصصی تفسیر متون وحیانی, 96, 1, 1396, 1-36.
HARVARD
ملکی, یداله. (1396). 'تاویل متن وحیانی از نگاه مفسران اسلامی با تکیه بر دیدگاه تفسیری علامه طباطبایی(ره)', دو فصلنامه علمی و تخصصی تفسیر متون وحیانی, 96(1), pp. 1-36.
VANCOUVER
ملکی, یداله. تاویل متن وحیانی از نگاه مفسران اسلامی با تکیه بر دیدگاه تفسیری علامه طباطبایی(ره). دو فصلنامه علمی و تخصصی تفسیر متون وحیانی, 1396; 96(1): 1-36.